Inicijativa da se promijeni lokacija Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske je katastrofalna, rekao je u nedjelju Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

https://youtube.com/live/k-I_Ld3_vko

On je istakao da Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a laže kada je rekao da u spomen-obilježju neće biti uklesana imena poginulih boraca.

“Ili neko njega svjesno laže ili on laže. Ovoj ideji se niko nije usprotivio, to je nacionalna ideja”, kazao je Stanivuković.

Komentarišući stanje u “Aquani”, on ističe da rješenja za ovo preduzeće, ima, ali ipak nema.

“Problem je što nema predsjednika Skupštine grada da udari pečat da bi se objavilo u Službenom glasniku. Resorno ministarstvo mu je odgovorilo da nema potrebe za novim pečatom i da ga nije morao poništavati. Pozivam ga da riješi ovaj problem i radi svoj posao, a ukoliko to ne bude ove sedmice, prikupljaćemo potpise i pokrenuti inicijativu za smjenu Ljube Ninkovića”, naglasio je Stanivuković.

Istakao je da se Ninković neradom ne može vratiti u svoje prostorije.

“Na djelu je blokada skupštine, a čekaju se brojne usvojene odluke. Takođe, manipuliše se pričom o školi u Adi. SNSD i Đajić žele da bude područna, a jedinstven stav sa rukovodstvom Srbije da škola bude centralna. Očekujem do kraja jula još jednu sjednicu skupštine, jer oni ništa ne rade i nema priče o odmoru”, naveo je Stanivuković.