Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da je ova stranka ponovo pokazala da na odgovorne funkcije, poput vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, dolaze odgovorni ljudi koji u interesu Srpske neće podlijegati bilo kakvim pritiscima.

Šulić je rekao da će prvi zadatak novoimenovanog vršioca dužnosti Službenog glasnika Miloša Lukić biti da objavi potpisani Ukaz predsjednika Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, a kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske.

On je dodao da je riječ o aktu čija je snaga i u tome što su ga usvojili poslanici Narodne skupštine, koje je birao narod Srpske.

Povodom različitih prijetnji smjenom Dodika, Šulić je rekao da je Srpska navikla na konstantne prijetnje OHR-a, ali da je problem što međunarodna zajednica ne može da shvati da narod Srpske istinski stoji uz svoje aktuelno rukovodstvo.

Šulić je rekao da SNSD stalno pobjeđuje na izborima koje nikad nije izbjegavao.

– Nismo doživjeli nijedan poraz, a pobjede na posljednjim lokalnim i opštim izborima su pokazale da smo, iako dugo na vlasti, na uzlaznoj putanji što se tiče podrške građana – ukazao je Šulić.

On je rekao da je narod Srpske demokratski i da će uvijek birati svoje predstavnike, te da bi stranci, koji su na različitim pozicijama u BiH, trebalo da se pozabave protestima, nezadovoljstvom građana i manjkom podrške u svojim zemljama.

– Što se tiče Milorada Dodika, on je još jednom pokazao da je neprikosnoveni lider i pravi predsjednik Srpske, potpisujući ukaz, a mi nastavljamo da radimo sve u našoj moći da očuvamo dejtonsku strukturu BiH i sve nadležnosti Srpske – poručio je Šulić, koji je ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske.