Sjednica Kolegijuma Skupštine Grada, koja je trebalo da utvrdi termin održavanja redovne sjednice gradskog parlamenta, nije održana danas, a nova je najavljena za narednu sedmicu.

https://www.youtube.com/watch?v=VSwixaGrbhE

Gradski menadžer, Bojan Kresojević kazao je da je gradonačelnik, iako danas nije bio prisutan na sjednici Kolegijuma – predložio dokumente upravo na način kako je to definisao Zakon.

– Danas su se poslužili izostankom gradonačelnika kao argumentom da ne utvrđuju termin održavanja sjednice Skupštine Grada, iako po Poslovniku gradonačelnik može da prisustvuje Kolegijumu, ali on nije zvanično njegov član i bez njega Kolegijum može da zasjeda i utvrdi termin sjednice i tačke dnevnog reda – naglasio je gradski menadžer.

Kako je naveo, predložio je kao komprimisno rješenje da se danas definiše datum održavanja redovne sjednice, a da se pregled pitanja, ukoliko odbornici insistiraju na obrazloženjima – sačekaju narednu sedmicu i da se tada definišu tačke dnevnog reda.

– Najavažnije za Grad je da se redovna sjednica održi, jer već 82 dana nije održana. Na dnevnom nivou je veliki izazov riješiti sve što je u potrebama građana, a kamoli raditi na razvoju grada – kazao je on i ponovio da je 30. juni krajnji datum do kada je potrebno izmiriti naslijeđena dugovanja „Akvane“ kako ne bi bilo ugroženo funkcionisanje tog preuzeća, odnosno da se ne bi došlo u situaciju da se dugovanje naplati zemljištem „Akvane“.