Banja Luka je dobila prvu savremeno opremljenu multifunkcionalnu dvoranu boraličkih sportova, koja je smještena u suterenu sportske dvorane na Laušu.

Otvaranju novouređene dvorane prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je izrazio zadovoljstvo što je nakon više decenija čekanja Banja Luka dobila prvu dvoranu prilagođenu svim vrstama borilačkih sportova.

-Banja Luka ima veliki broj klubova borilačkih vještina i ovakva dvorana bila je potrebna našem gradu, jer je prostor u potpunosti prilagođen toj vrsti sporta. Dvorana je prilagođena za boks, džudo, điu-đicu, karate ali i za mnoge druge borilačke sportove – poručio je gradonačelnik.

https://youtu.be/fNZal3cRzOw

Kako je pojasnio, za novu dvoranu koja raspolaže sa dva ringa, za boks i džudo i zauzima površinu oko 400 metara kvadratnih, izdvojeno je oko 300.000 KM.

-Opremljena je najsavremenijom opremom i zadovoljava sve evropske i svjetske standarde, sa teretanom, svim neophodnim rekvizitima, svlačionicama, kupatilom i svom pratećom opremom ova dvorana otvara jednu potpuno novu perspektivu razvoja sporta u našem gradu – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da se izgradnjom ove dvorane obezbijedio prostor za trenažne procese brojnih klubova borilačkih vještina, čime će za ostale sportove poput rukometa, odbojke i košarke od sada na raspolaganju biti veći broj termina u drugim dvoranama.

-Iako je ovo prva dvorana borilačkih vještina u našem gradu, na ovome nećemo stati. Nastavljamo sa aktivnostima na afirmaciji sporta i unapređenju sportske infrastrukture za sve vrste sporta – zaključio je Stanivuković.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da je Banja Luka oduvijek bila grad boksa i grad sporta, te da danas Banja Luka može biti ponosna na novu dvoranu borilačkih sportova, koja je izgrađena po evropskim i svjetskim standardima.

-Uvjeren sam da će baš ovdje stasavati neki novi klinci i neki novi šampioni, koji će proslaviti Banju Luku i Republiku Srpsku – istakao je Borovčanin, izrazivši nadu da će Skupština grada Banje Luke usvojiti prijedlog da dvorana ponese ime slavnog boksera Radovana Bisića.

https://youtu.be/9UUrhKy27DI

Šef stručnog štaba Bokserskog kluba „Slavija“ Vladan Kljajić zahvalio je Gradu Banjoj Luci i gradonačelniku Stanivukoviću na razumijevanju potrebe da se napravi dvorana za borilačke sportove, koja će svakako biti od koristi svim sportistima koji su se opredijelili za neku od borilačkih vještina.