Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je Treću redovnu sjednicu Skupštine koja će se održati u utorak 6. juna, sa početkom od 10 časova. 

Pred poslanicima će se naći 19 tačaka. Na dnevnom redu nije se našao prijedlog šefa Kluba odbornika PDP-a Igora Crnadka da se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasi nepoželjnom osobom u Republici Srpskoj. 

Predsjednik Kluba poslanika Liste za pravu i red Nebojša Vukanović, sjednicu Kolegijuma ocijenio je napetom, do mjere da je predsjednik NSRS Nenad Stevandić prijetio da će ga izbaciti.

“Republika Srpska je pred bankrotom. Tražili su novac u Kini i Rusiji, ali ga nisu dobili. Prema mojim informacijama Dodiku će u pomoć uskočiti Mađari, koji će na ljeto kupovinom obveznica odgoditi bankrot”, rekao je Vukanović. 

Iz SDS-a kritikuju pokušaje vlasti da se prijedlozi opozicije o izmjenama Zakona o sukobu interesa odbace, a usvoji izmjena samo jedne tačke koja će omogućiti Milanu Tegeltiji da nesmetano obavlja čelnu funkciju u FK Borac.

“Naše prijedloge izmjena Zakona o sukobu interesa koji smo ranije predložili, sabotiraju i ne žele da se nađu na dnevnom redu. Namjerno nisu dostavili mišljenje Vlade”, izjavio je predsjednik Klupa poslanika SDS-a Vukota Govedarica. 

Poslanici opozicije kritikovali su i blagonaklonost vlasti prema prelijetanju američkih vojnih aviona iznad BiH.