Svečanom akademijom i zabavnim programom Banjalučka pivara obilježila je veliki jubilej – 150 godina postojanja.

Obilježavanju u Banskom dvoru prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je u ime Grada Banje Luke i u svoje lično ime čestitao jedan od najvećih jubileja koji je obilježen u našem gradu.

-Banjalučka pivara sa svojom istorijom dugom vijek i po dio je istorije, ali i identita našeg grada. Banjalučka pivara je dokaz postojanja preduzetničkog duha na ovim prostorima, koji je opstao uprkos izazovnim vremenima, ratovima i drugim nedaćama . Ovaj jubilej zapravo nam daje entuzijazam za neke nove ciljeve – da brend Banjalučke pivare i Nektar piva dodatno jačamo – poručio je gradonačelnik.

Istakavši da Grad Banja Luka ima odličnu saradnju sa Banjalučkom pivarom, Stanivuković je rekao da Grad zajedno sa rukovodstvom ove kompanije ima velike planove kada je riječ o uređenju Trapista, gdje je Pivara i smještena.

– Obnovili smo stari most u Trapistima, jer je to ujedno i najstariji most u gradu. Osim toga plan je da na ovom prostoru napravimo novu pivnicu sa parkovima, zelenim oazama i drugim sadržajima, ali i da staru Hidrocentralu, u kojoj je zasijala prva sijalica pretvorimo u muzej. Na ovaj način želimo oživjeti ovaj prostor za koji se vezuje značajna istorija našeg grada – rekao je on.

Gradonačelnik je rukovodstvu kompanije poželio mnogo uspjeha u daljem radu uz poruku da teže da svakog dana unapređuju poslovanje i jačaju ovaj svojevrsni banjalučki brend.