Nasilnik V. R. (34) koji je u srijedu ubio svoju bivšu partnerku I.R. (27), a zatim i sebe, imao je zabranu prilaska, pišu beogradske “Novosti”.

Kako im je potvrđeno u tužilaštvu, djevojka je prijavila svog partnera za nasilje prije samo dvije nedjelje i tada su mu izrečene hitne mjere zabrane prilaska. Ubijena je prijavila V. R. 25. aprila ove godine, a njemu su ubrzo izrečene hitne mjere zabrane prilaska, kao i udaljavanje iz stana.

– O navedenoj prijavi, ovo tužilaštvo je od strane Policijske uprave Novi Sad izvješteno istog dana, te je povodom tog događaja od strane nadležne PU Novi Sad izvršena procjena rizika i procjenjeno je da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, te su licu V. R. izrečene hitne mjere u vidu zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja I. R., odnosno da se privremeno udalji iz stana u kojem boravi, u trajanju od 48 časova, shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Predmetna procjena rizika dostavljena je ovom tužilaštvu 25. aprila, sa propratnom dokumentacijom, te je ovo tužilaštvo istog dana iniciralo i od Osnovnog suda u Novom Sadu donošenje rješenja kojim je usvojen prijedlog ovog tužilaštva da se licu V. R. produže navedene hitne mjere koje su mu izrečene na period od 30 dana, kažu u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Podsjetimo, mladić je u srijedu u popodnevnim časovima uletio u kozmetički salon i upucao djevojku, pa potom pucao sebi u glavu. Žrtva je bila vlasnica salona. Djevojka I. R. (27) je preminula na licu mjesta.