U Kulturnom centru Banski dvor organizovan je Prvi međunarodni kongres peradarstva/živinarstva, koji će u našem gradu trajati tri dana, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik. Draško Stanivuković.

Kako je tom prilikom poručio, cilj ovakvih događaja jeste povezivanje i bolja proizvodnja svih proizvođača iz ove oblasti.

-Prvi međunarodni kongres živinarstva u Banjoj Luci koji je okupio sve proizvođače u lancu proizvodnje pilećeg mesa i jaja u Bosni i Hercegovini i regionu s ciljem povezivanja, bolje saradnje i unapređivanja ove proizvodne oblasti. Poželio sam im uspješan rad i dobrodošlicu u našu Banju Luku – rekao je gradonačelnik.

Ova organizacija okuplja sve proizvođače u lancu proizvodnje pilećeg mesa i jaja Bosne i Hercegovine, a opšti cilj Kongresa jeste da se kroz međusobno povezivanje akademske zajednice, naučnih institucija, primarnih proizvođača, kompanija iz sektora prehrambene industrije, proizvođača stočne hrane, proizvođača i distributera lijekova, instituta, zavoda, laboratorija, iskusnih stručnjaka i drugih zainteresovanih strana, prezentuje znanje i iskustvo koje dodatno promoviše ovaj sektor.

Grad Banja Luka pomogao je ovu manifestaciju.