Osam osoba je ubijeno, a više od deset ranjeno u pucnjavi kod Mladenovca, pošto je na njih napadač U.B. (21) pucao iz automatskog naoružanja. U toku je potjera za napadačem.

Brojna policijska vozila, uključujući interventne jedinice i ostale snage upućene su prema Mladenovcu, pošto je iz vozila u pokretu napadač ubio osam, a ranio više od deset osoba.

Na mjestu incidenta su ekipe Hitne pomoći i policije. Moguće da ima još žrtava, a po nezvaničnim saznanjima, među ranjenima ima i djece.

Muškarac iz vozila u pokretu, iz kalašnjikova pucao je najprije u masu, a kasnije i iz kola u pokretu, ne birajući žrtve. 

Na mjestu incidenta su i pripadnici policije, a raspisana je potjernica za mladićem U. B. 21 godina. On je pobjegao u “mercedesu” nakon što je ispalio hice.

Na Urgentnom centru u Beogradu zbrinuto je osmoro ranjenih iz Mladenovca, u Smederevu jedna osoba, a na KBC “Dragiša Mišović” dva pacijenta.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ocijenio je večerašnju pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt, prenosi Telegraf.