Nikola Jokić plasirao se sa Denverom u polufinale NBA plej-ofa nakon što su savladali Timbervulvse rezultatom 112:109. Ali posljednji meč Nagetsa završen je uz jedan incident. Podsjetimo, srpski as je ostvario još jednu odličnu rolu, uz tripl-dabl izbacio Minesotu, a zvijezda gostiju Entoni Edvards bi zbog ponašanja na kraju utakmice mogao da završi u zatvoru.

Naime, jedan od najboljih mladih igrača lige je, nezadovoljan eliminacijom, projurio kroz hodnik koji s igrališta vodi ka svlačionicama, a u okretu je zgrabio stolicu i samo ju bacio iza sebe.

Nije gledao gdje je ona odletjela, ali nije ni sanjao da će njome pogoditi dvije radnice obezbjeđenja u Denverovoj hali.

Snimak tog incidenta može da se vidi ovdje:

Obje radnice obezbjeđenja su povrijeđene, od kojih jedna uslijed toga što ju je stolica pogodila u leđa, a druga poslije odbijanja stolice ka njoj.

Kako prenose lokalni mediji, njih dvije su podnijele prijave protiv Edvardsa, a policija je incident okarakterisala kao “napad trećeg stepena” za koji je u Koloradu moguća i zatvorska kazna do 18 mjeseci.

Entoni Edvards je porazom od Jokićeve ekipe okončao svoju treću NBA sezonu, a taj 21-godišnjak je prvenstvo završio sa izvrsnim košgeterskim učinkom od 24.6 poena po utakmici.

U posljednjem ovosezonskom nastupu ubacio je Denveru 29 poena.