Dvije djevojčice povrijeđene su nakon što je na njih u srijedu pao frižider za piće koji se nalazio uz kiosk ispred Druge osnovne škole u Širokom Brijegu.

-Djevojčica rođena 2014. godine hospitalizovana je na Kliničkom odjelu za dječju hirurgiju. Zadobila je lakše tjelesne povrede i trenutno je izvan životne opasnosti, rekli su iz Univerzitetsko kliničke bolnice Mostar.

 Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv   druga djevojčica, takođe rođena 2014. godine, ŠIROKI BRIJEG – Dvije djevojčice povrijeđene su nakon što je na njih u srijedu pao frižider za piće koji se nalazio uz kiosk ispred Druge osnovne škole u Širokom Brijegu.te je nakon pregleda u Domu zdravlja Široki Brijeg otpuštena na kućno liječenje.

-U srijedu u 14:20 časova PU Široki Brijeg je zaprimila prijavu da je u prostorije Hitne pomoći u Širokom Brijegu, u pratnji majke pristupilo maloljetno dijete, te zatražilo ljekarsku pomoć zbog povreda koje je zadobilo istog dana oko 14:00 satikada je ispred kioska na dvoje maloljetne djece pao frižider koji se nalazio ispred kioska.

Kiosk se već neko vrijeme nalazi u školskom dvorištu na zapadnoj strani dok se prethodnih godina nalazio s južne strane. Zbog izgradnje kružnog toka i rekonstrukcije raskrižja, kiosk je morao biti izmješten, ali ne i uklonjen zbog toga što firma čiji je kiosk ima važeći ugovor s Gradom Širokim Brijegom o najmu lokacije.  

Inače, u blizini kioska nalazi se jedan od ulaza u školsko dvorište, a već duže vrijeme na samom ulazu nalazi se razbacana kamena kocka od trotorara koja je i sam predstavljala opasnost uzimajući u obzir da taj ulaz koriste najmlađi učenici.