Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, posjetio je Banjaluku u svojoj prvoj službenoj posjeti kao gradonačelnik glavnog grada Srbije. Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, priredio je svečani prijem za njega i njegovu delegaciju, a tokom sastanka su razmijenjeni pokloni.

-Kada god dođem u Republiku Srpsku i Banjaluku, osjećam vezu i ljubav koju ne mogu opisati, rekao je Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare nakon sastanka.

Dodao je da se u najvećem gradu Republike Srpske osjeća kao kod kuće, a Beograd ne doživljava samo kao glavni grad Srbije, već kao prestonicu svih Srba.

-Moramo se čuvati i držati zajedno, Beograd kao prestonica svih Srba treba da bude centar okupljanja, zato je Banjaluka važna, izjavio je Šapić.

Gradonačelnik Banjaluke je potvrdio važnost njihovog odnosa i pozvao Šapića na manifestaciju “Beogradski dani porodice”, koja će biti održana 13. i 14. maja. Šapić je s radošću prihvatio poziv, a gradonačelnik Banjaluke ga je dočekao s nekoliko poklona, uključujući i rakiju.

-Beograd i Banjaluka imaju iste ideje i vizije, najveći grad Srpske i najveći grad naše matice moraju surađivati, izjavio je Stanivuković ovom prilikom.

Takođe je dodao da je s kolegom razgovarao o politikama i pozitivnim praksama koje bi Banjaluka trebala preuzeti od Beograda.

https://www.youtube.com/watch?v=BOJh0tVtQLg