Srpski teniser Dušan Lajović uspješno je prebrodio prvo kolo Srpska opena u kojem je nadigrao zemljaka Filipa Krajinovića rezultatom 6:4, 2:6, 6:4. Lajović je dobro poznat banjalučkoj publici pred kojom je prvi put igrao 2009. godine na čelendžeru kojeg je 2015. i osvojio.

– Sjećam se svih dolazaka u Banjaluku i prvi put sam poražen, čini mi se sa 1:6, 2:6, dok sam slavio 2015. godine. Mnogo toga se promijenilo u odnosu na tada… Drugačiji je hotel, jeo sam ćevape svaki dan i osjećao se kod kuće. Igrali smo finale ponedjeljkom jer je nedjeljom padala kiša. Centralni teren je bio malo drugačiji i imam lijepe uspomene na te dane. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – rekao je Lajović na pres konferenciji nakon trijumfa.

Srbin koji drži 70. poziciju na ATP listi u Banjaluku je stigao iz Monte Karla gdje je poražen na startu, a prije toga igrao je u Santjagu na zemlji.

– Promjena podloge, dolazak iz Južne Amerike u Majami pa Monte Karlo, bio je dosta težak jer su podloge totalno različite. U Južnoj Americi je dosta vruće jer je tamo ljeto. dok su ovdje uslovi bili super teški i nadam se da će biti bolje ubuduće. Loptica je postala teška, ali sa boljim vremenom biće bolje i lakše – izjavio je Lajović.