Nakon neuspjeha na mastersu u Monte Karlu, gdje ga je iznenadio Lorenco Museti i eliminisao ga u osmini finala, Đoković ima dodatni motiv da pokaže svoju snagu na turniru u Banjaluci.

Kao prvom nositelju, Đoković je slobodan u prvom kolu i očekuje se da će se pojaviti na Centralnom terenu Srpska opena u srijedu nakon što se odigraju mečevi prvog kola u ponedjeljak i utorak.

U četvrtfinalu bi mogao igrati protiv Kecmanovića, dok bi se prema žrijebu u polufinalu trebao sastati s Monfisom. Iako postoje drugi kvalitetni tenisači u žrijebu, najveće šanse za finale imaju Đoković i drugi nosilac, Andrej Rubljov.

https://www.youtube.com/watch?v=D6An2ptlR1s

Ovo bi moglo biti repriza prošlogodišnjeg finala u Beogradu, kada je Rubljov bio bolji od Đokovića. Srpska open održava se od 16. do 23. aprila u Banjaluci, a kvalifikacijski mečevi igraju se od nedjelje, dok se prvi mečevi glavnog žrijeba očekuju u ponedjeljak. Kapije kompleksa u parku Mladen Stojanović biće otvorene za sve posjetioce.

Novak Đoković u prvom kolu Srpska opena nema protivnika i čeka protivnika iz susreta Sten Vavrinka – Luka Van Eš.
Dvojica Srba Dušan Lajović i Filip Krajinović, će igrati međusobno, a u drugom kolu će jedan od njih igrati protiv Hamada Međedovića iz Srbije ili Gregoara Bariera iz Francuske koji imaju meč između sebe.
Miomir Kecmanović iz Srbije je takođe slobodan prvo kolo i čeka pobjednika susreta između druge dvojice tenisera koji će u međusobnom srazu odlučiti ko ide na crtu četvrtom nosiocu.
Gael Monflis i Jirži Lehicka igraju jedan protiv drugog u prvom kolu i u drugom dobijaju pobjednika susreta Frederiko Koria i pobjednika kvalifikacija.
Takon Grikspor i Aleksej Popirin se takmiče međusobno i čekaju boljeg iz susreta Aleks Moklan i Daniel Taro u drugom kolu Srpska opena.
Laslo Đere iz Srbije u prvom kolu susreće se sa Romanom Safulinom, a jedan od njih ide u drugo kolo na Bornu Ćorića, koji je prvo kolo slobodan.
Pobjednik meča Ričard Gasket i Marko Cečinato u drugom kolu susreću pobjednika iz susreta Damira Džumhura i pobjednika kvalifikacija.
Trenutno drugi nosioc Andrej Rubljev pauzira prvi krug i čeka boljeg iz meča Huan Pablo Varilas – Hugo Gaston.