Policija zove na saslušanje i ispitivanje saradnike gradonačelnika Draška Stanivukovića o planovima Gradske uprave za odbranu “Krašovog” parkinga, objavljeno je na društvenoj mreži Facebook.

Stanivuković dodaje da smatra ovu situaciju maksimalno nepravednom prema gradu.

-Policija zove na saslušanje i ispituje moje saradnike o planovima grada za odbranu parkinga koje ‘Autoprevoz’ planira da preuzme prinudnim izvršenjem zakazanim za 13. april-, istakao je on u svojoj objavi.

Prema njegovim riječima, jasno su pozvali “Autoprevoz” da “odustane od nasilnog preuzimanja parkinga”.

-Ukoliko ‘Autoprevoz’ to ne učini, mi ćemo pozvati naše radnike i narod da spriječe takav način otimanja zemljišta grada, jer grad preduzima pravne radnje u vezi s ovim slučajem-, naveo je on.

Kako ističe, svjesni su da je presuda Ustavnog suda BiH u korist “Autoprevoza”, ali nemaju pravo odustati od borbe u koju vjeruju.

-Vjerujemo da borba može dovesti grad u bolju pregovaračku poziciju i da u ovim, gotovo izgubljenim, okolnostima prouzrokovanim sudskim korumpiranim presudama ipak pokušamo izvući maksimalnu korist za naš grad i odbraniti našu imovinu, koliko god je to moguće u ovim okolnostima-, istakao je Stanivuković.

Sa druge strane, Sladomir Đurić, direktor “Autoprevoza”, istakao je za “Nezavisne novine”, da “Autoprevoz” ne oduzima “Krašov” parking.

-Ne radi se o oduzimanju, niti otimanju imovine, ovo je legalan postupak ulaska u posjed vlastite imovine-, kazao je on.

Dodaje da su uvijek spremni za razgovore i dogovore sa Gradskom upravom.

Podsjećamo da je “Autoprevoz” spreman na saradnju sa Gradskom upravom Banjaluke u vidu podjele prihoda od “Krašovog” parkinga kod stare autobuske stanice.

-Spremni smo da se nastave dosadašnje aktivnosti, jer grad nema mnogo parking-mjesta, ali uz dogovor ili potpisan ugovor sa gradom da ‘Autoprevoz’, kao vlasnik nekretnine, ima dio prihoda od naplaćivanja parkinga-, pojasnio je ranije Đurić za “Nezavisne novine” te dodao da zasad nemaju druge planove i da ne žele napraviti problem građanima.