U drvoredu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića počela je sadnja novih sadnica obezbijeđenih kroz aktivnost koju je Gradska uprava pokrenula prošle godine.

Tada je pokrenuta inicijativa da su investitori koji grade velike objekte dužni da svom gradu doniraju jednu sadnicu na svakih 500 kvadrata površine.

Ovo je prva sadnja u okviru te aktivnosti, a kako je istakao Draško Stanivuković počinje sadnja preko stotinu novih sadnica na Bulevaru sa najjasnijom porukom – da ko gradi, taj mora i da sadi.

– Devet investitora koji u ovoj okolini prave zgrade na svakih 500 kvadratnih metara površine, moraju da doniraju jednu sadnicu našem gradu. Tako je ova akcija najavljena prošle jeseni počela da živi od ovog proljeća – rekao je Stanivuković.

Dodao je da se nastavlja sa obnovom drvoreda i novom sadnjom na više lokacija u gradu.

– Pripremamo naš grad da bude perfektan. Čistimo ulice, obilježavamo saobraćajnu signalizaciju, modernizujemo puteve i hoćemo da stotine hiljada turista dočekamo za deset dana u savršenom ambijentu proljeća u našem gradu – poručio je on.

Najavio je da će uputiti i inicijativu Skupštini Grada da Banjaluka dobije naselje po Stepi Stepanoviću, oslobodiocu grada Banjaluke.


Kako je planirano, u ovoj fazi rekonstrukcije drvoreda na Bulevaru Stepe Stepanovića biće obnovljene zelene trake i zasađeno preko 100 sadnica.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić rekao je da je današnja sadnja u okviru proljećne sadnje u gradu, navodeći da je planirano da više drvoreda u gradu bude rekonstruisano, od kojih je jedan na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

– U ovom drvoredu, veliki broj sadnica je bio oštećen i predstavljao je opasnost po bezbjednost pješaka, te smo odlučili da ga rekonstruišemo. Odnosno, zelene površine u potpunosti mijenjamo i sadimo preko stotinu novih sadnica – rekao je Mandić.

Napominje da su u okviru drvorena ranije postavljene betonske trake koje su služile za parkiranje, ali, kako je istakao – biće uklonjene i time ćemo dobiti jedan od najljepših drvoreda u gradu.