Bogat program manifestacije „ 58. Kočićevog zbora“ biće nastavljen i tokom vikenda, 26. i 27. avgusta.

Drugi dan nazvan Dan slobode – donosi raznovrsne sadržaje, koji će biti održani u Stričićima na Manjači.

Tako će na zborištu „Kod Jablana“ (gradski šator) već od 12.00 časova posjetioci svih uzrasta imaće priliku da učestvuju u radionici Zmijanjskog veza, ali i da uživaju u izložbi „Tragovi“ autorke Sanje Bajić, koja će predstaviti nakit izrađen u srebru sa motivima Zmijanjskog veza.

Osim toga u gradskom šatoru biće priređena i izložbena postavka fotografija učiteljice sa Manjače.

Takođe, posjetioci će imati priliku da uživaju u promociji Zmijanjskog veza kroz predstavljanje peškira dugog čak 31 metar koje su izvezle članice Udruženja žena „Duga“), druženju sa književnicima, ali i da probaju jela tradicionalne kuhinje u okviru radionice koju će već drugu godinu za redom prirediti „Kuhinjica“.

Osim toga od 16.00 časova na zborištu u Stričićima biće održan prvi dio bodljavine bakova za nagradu „Jablan“.

Za kraj Dana slobode u Vijećnici Banskog dvora biće upriličeno književno veče pod nazivom „Kočićevo veče“ sa početkom u 20.00 časova.

Bogat program očekuje vas i u nedjelju, 27. avgusta. Naime, završnog trećeg dana ovogodišnjeg Kočićevog zbora – Dana otadžbine u Stričićima biće održan bogat kulturno-umjetnički program i obraćanje besjednika i dobitnika „Kočićeve nagrade“. Na zborištu će se nastaviti nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima uz učešće padobranaca, kao i drugi dio bodljavine bakova, te dodjela nagrade „Jablan“.

Ovogodišnji „Kočićev zbor“ biće završen koncertom na tvrđavi Kastel, kada će od 20.30 časova nastupiti „One tri“. Ulaz na koncert biće slobodan.

Kompletan program možete pogledati OVDJE.

Besplatan prevoz i praking na Manjači

Važno je podsjetiti da je Grad Banja Luka i ove godine obezbijedio besplatan prevoz do Stričića, ali i besplatan parking u Stričićima za sve posjetioce manifestacije „Kočićev zbor“.

Prevoz od Banje Luke do Stričića biće dostupan 26. i 27. avgusta u sljedećim terminima:

  • subota, 26. avgust – polazak iz Banje Luke sa Stare autobuske stanice u 11.00 časova, a povratak iz Stričića u 18.00 časova;
  • nedjelja, 27. avgust – polazak iz Banje Luke sa Stare autobuske stanice prvog autobusa je u 8.00, a drugog u 10.00 časova, a povratak je organizovan na način da prvi autobus iz Stričića polazi u 16.00 časova, a drugi u 18.00 časova.