Svečanom akademijom i prigodnim programom, Katolički školski centra Banja Luka „Ivan Merc“ obilježio je danas Dan škole, a ovom događaju je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da čestita rukovodstvu škole, direktorici Sanji Hajder, svim profesorima, nastavnicima i učenicima Dan škole.

-Želim da kažem da je Banja Luka jedan lijep grad, mi vjerujemo i osjećamo da je najljepši grad koji je otvoren za svakog čovjeka. Katolički centar je važana ustanova, važna škola na teritoriji našeg grada koja je otvorena za svakog čovjeka, đaka, profesora, mladog čovjeka u cjeloživotnoj praksi usavršavanja, kako ljudskih osobina tako i intelektualnih kapaciteta, znanja i usvajanja novih vještina. Drago mi je da generacija za generacijom, već 19. godinu uzastopno dočekuje i ispraća, ispraća učenike na neke od univerziteta, a iz osnovnih škola dočekuje mlade ljude koji treba da se usavršavaju – kazao je gradonačelnik.

Iskoristio je priliku i da naglasi kako je i dosad bio na obilježavanju Dana škole svake godine.

-Kada nekom pokolnite vrijeme, vi ste njemu dali ljubav i pažnju. Zajedno sa katoličkom zajednicom radimo velike projekte, dočekujemo najljepše praznike, radujemo se svemu onome što nas u našim razločitostima spaja – rekao je Stanivuković.

Podsjetio je i na sve to što je urađeno u saradnji sa katoličkom zajednicom.

-Mnoge infrastrukturne projekte smo uradili, za ovu školu obezbjeđujemo grijanje, sa Karitasom radimo mnoge humane projekte. U Stratinskoj obnavljamo krov na katoličkoj crkvi, u Šimićima radimo put. Sve su to važni projekti – istakao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je ponosan što je Banja Luka obnovila sve crkve – pravoslavne i katoličke, kao i sve džamije.

Dodatno, gradonačelnik je iskoristio priliku i da u čenici Ivani Duronjić čestita na prestižnoj nagradi učenika generacije.