Rukometašice Borca i Leotara odigraće finalni meč Кupa Republike Srpske u nedjelju, 7. aprila u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci sa početkom od 14 časova. Po riječima predsjednika saveza Marinka Umičevića već sada je sve spremno za ovaj rukometni spektakl.

Obezbijedili smo novčane nagrade, tako će pobjedniku pripasti 3.000 maraka, dok će poraženi tim dobiti 2.000 maraka. Uz sve to ranije smo kupili pehare i medalje i što se nas tiče finale može da počne već sada. Vjerujem da će biti dobra utakmica i ovom prilikom pozivam sve ljubitelje ženskog rukometa da su u što većem broju okupe u banjalučkom hramu sporta – rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukomentog saveza Republike Srpske.
Prvi čovjek srpske „kuće rukometa“ nije propustio priliku da istakne i sljedeće:

Već treću godinu uzastopno nismo dobili novčanu pomoć od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za organizaciju finalnog dijela kup takmičenja. Mislim da to više nema nikakvog smisla, a ovom prilikom poručujem da mi nećemo ugasiti Кup Republike Srpske koji je naša svetkovina, pa makar ga i dalje lično finansirao.